Buitenland

Aanslag Münster – Toestand gewonde Nederlander nog steeds kritiek

09-04-2018 12:30

De toestand van de Nederlandse man die zaterdag gewond raakte door de aanslag met een bestelbus in Münster is volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken nog altijd kritiek.

Ook een Nederlandse vrouw raakte gewond. Haar verwondingen waren niet levensbedreigend.

De man, een 55-jarige ondernemer uit het Overijsselse Albergen, en de vrouw raakten gewond toen een 48-jarige Duitser met een busje een vol terras op reed. Twee mensen kwamen om het leven, ruim twintig mensen raakten gewond.

De man, Jens R., kampte al langere tijd met psychische problemen en zou enkele zelfmoordpogingen hebben gedaan. Hij was de politie al eerder opgevallen door agressief gedrag en vernielingen. R. woonde op enkele kilometers van het terras. In zijn woning ontdekte de politie onder andere een onklaar gemaakte AK-47.

In een van de woningen van de aanslagpleger van Münster is een brief van achttien pagina’s gevonden die volgens de politie zinspeelt op zelfmoord. In de brief beklaagt de 48-jarige dader zich over het feit dat er iets mis is gegaan met hem. De schuld geeft hij aan zijn ouders en artsen, meldden Duitse media zondag.

Lees ook

Dossier Münster

ANP