Buitenland

In Berlijn door Arabier gemepte Jood geloofde niet dat Duitsland gevaarlijk kan zijn voor Joden

18-04-2018 22:29

De Israëliër die op straat in Berlijn werd aangevallen heeft verklaard dat hij bij wijze van experiment een keppel op had gedaan. Een vriend had hem gewaarschuwd dat dat in Duitsland gevaarlijk kon zijn maar dat geloofde hij niet.

Dat heeft hij tegenover Duitse media verklaard. Hij meldde daar ook dat hij niet Joods is. “Ik ben een Israëliër en in Israël opgegroeid bij een Arabisch gezin”.

De man werd samen met een 24-jarige Duitse begeleider zonder aanleiding aangevallen door drie mannen. De Israëliër is door een van de mannen met een riem geslagen. Duitse media spraken van een aanval met antisemitische achtergrond.

De Israëliër filmde de aanval en zette dat op internet. Op het filmpje is te zien hoe een man met een riem zwaait en ‘Jahudi‘ roept, Arabisch voor Jood. Hij wordt uiteindelijk door een ander weggeleid.

De Israëlische man filmde het incident naar eigen zeggen als bewijs voor de politie en om de wereld te laten zien “hoe verschrikkelijk het tegenwoordig is om als Jood over straat te gaan in Berlijn.”

Volgens cijfers van de politie in de Duitse hoofdstad is het aantal antisemitische incidenten sinds 2013 verdubbeld.

Anp