Binnenland

Stichting Humanitas: bejaarden meppen is multicultureel, heel gewoon voor Antillianen

18-04-2018 10:37

Foto: een bejaarde die heel veel geld verdient met gesubsidieerd entertainment voor andere bejaarden.
 

“In het Rotterdamse verzorgingshuis De Leeuwenhoek zijn het afgelopen jaar diverse ouderen mishandeld door personeel en medebewoners. Dat blijkt uit onderzoek van Trouw, op basis van een getuigenverklaring en ondersteunende documenten.

Gijsbert van Herk, voorzitter van de raad van bestuur van stichting Humanitas waar De Leeuwenhoek onder valt, wijst op de multiculturele buurt in het centrum van Rotterdam waarin De Leeuwenhoek staat: “Als wij met de Nederlandse bril van een hbo-verpleegkundige uit Maastricht naar de zorg in De Leeuwenhoek kijken, ja, dan gebeuren er dingen die niet kunnen. Kijk je er met een Antilliaanse bril naar, dan vraag je je af: wat is het probleem?”

 

Logisch. In Maastricht behandelen hbo-verpleegkundigen demente oudjes gewoon menselijk, maar in een multiculturele buurt te Rotterdam wonen dus heel veel Antillianen en die zijn kennelijk dol op het meppen van demente oudjes. Aldus iemand die een stichting voorzit waar in de naam het woord ‘menselijk’ zit verborgen.

Puur racisme natuurlijk: alsof Limburgers niet ook gewoon stiekem dol zijn op bejaarden meppen en alsof het Nederlandse bejaardenzorgbeleid niet sowieso al een gelegaliseerde vorm van bejaardenmishandeling is. Lig je dan, een week lang in je eigen poep in je luier te rotten tot er weer eens een zuster komt die voor 1100 euro netto per maand minstens 70 uur per week nachtdiensten draait maar nooit meer kan verdienen omdat er moet worden bezuinigd, want de NPO wil ook graag minstens 600 miljoen euro per jaar anders kunnen de BN’ers en Erica Terpstra niet op vakantie en dat is pas echt mishandeling.

Trouwens, waar wonen oudjes vaker bij hun kinderen in huis zodat ze in een veilige en zorgzame omgeving kunnen verblijven? In Nederland of op de Antillen? Hmm?