Buitenland

Roomblanke naakte schutter die bloedbad aanrichtte in restaurant Nashville opgepakt

23-04-2018 20:55

De man die zondagmorgen vier mensen in een restaurant in een voorstad van de Amerikaanse stad Nashville doodschoot, is maandag na een klopjacht van 34 uur gearresteerd. Dat heeft de plaatselijke politie bekendgemaakt. Over zijn motief kon nog niets worden gezegd.

De politie kwam de verdachte op het spoor onder meer dankzij de inzet van een helikopter. Agenten met honden doorzochten het bosachtige gebied vervolgens met het gewenste succes. Eerder op de dag was in de buurt een laptoptas gevonden met een ID-kaart op naam van Travis Reinking erin. Deze 29-jarige bouwvakker was een bekende van de politie en zou zaterdagnacht gesignaleerd zijn in de wijk waar de schietpartij plaatsvond. Zijn foto werd daarna verspreid.

De vermoedelijke dader was naakt toen hij zondag in alle vroegte het vuur opende op bezoekers van een vestiging van Waffle House in Antioch, een voorstad van Nashville. Drie mensen overleden ter plekke, een vierde stierf later in het ziekenhuis. Er raakte bovendien nog een aantal mensen gewond, van wie een levensgevaarlijk. De schutter ging er na zijn bloedige daad vandoor.

ANP