Buitenland

Franse moslims: pamflet tegen antisemitisme is kwetsend en stigmatiserend voor moslims

25-04-2018 14:54

 

“Het Franse manifest tegen antisemitisme waarin wordt opgeroepen om bepaalde passages uit de Koran te schrappen zorgt voor woede onder Franse moslims die vinden dat hun religie zonder reden ‘wordt aangeklaagd’.

Volgens de Franse moslims beschuldigen de bijna 300 ondertekenaars van het manifest, waaronder oud-president Sarkozy en oud-premier Valls, een hele religie van zaken die door slechts een extremistische minderheid wordt veroorzaakt.

‘Hiermee wordt het risico van religieuze gemeenschappen die tegen elkaar worden opgezet vergroot’, aldus Dalil Boubakeur, van de Grote Moskee in Parijs.

‘Er zijn zoveel heilige teksten gewelddadig, ook het Nieuwe Testament. De ondertekenaars van het manifest hebben de Koran verkeerd geïnterpreteerd.'”

 

Nou, dat duurde nog lang. Toch zeker drie dagen, bijna een record. Verder is alles hetzelfde: niet onze schuld, verkeerd geïnterpreteerd, en de Bijbel dan, gevaarlijk, polariserend, kwetsend, islamofobie, het afslachten van een complete Charlie Hebdo-redactie en het afslachten van een volle Parijse concertzaal uit naam van vrede en tolerantie is alleen maar de schuld van een kleine minderheid, etc. etc. etc. Het wachten is nu op Bekende Fransen (BF’ers) die Imagine gaan spelen op de piano, oproepen tot verbinding en dialoog en bij wijze van statement een hoofddoekje opdoen.

Zeiden wij Bekende Fransen? BN’ers kunnen natuurlijk niet achterblijven! Want qua deugkansen is dit in principe een schot voor open doel, dat worden bonuspunten aan de DWDD-tafel. Victor Reinier, Barry Atsma en Georgina Verbaan, kom dr’ maar in.

Lees ook: 250 prominente Fransen ondertekenen pamflet: ‘Tegen het nieuwe islamitische anti-semitisme’

 

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens