Binnenland

Allahu Akbar roepende baard met muts in Den Haag probeerde ‘keel van slachtoffer door te snijden’

06-05-2018 13:43

Een getuige van de aanslag steekpartij door een moslim verwarde man zaterdag in Den Haag zegt dat de dader probeerde om iemands ‘keel door te snijden’. Volgens de getuige werd “een slachtoffer van achteren aangevallen en probeerde de dader zijn keel door te snijden”, zo meldt Omroep West.

Een andere getuige verklaart in het AD dat de ‘verwarde man’ helemaal niet verward leek maar juist ‘doodkalm’ was. “Maar wat zo gek was: hij bleef doodkalm, die dader. En hij bleef maar kalm, rustig doorlopen. Nee, ik heb hem niks horen roepen of zo. Maar dat ie verward is, wat ik lees, lijkt mij echt niet waar”, aldus getuige Ali.

De politie wil hierover niets bevestigen. De politie wil sowieso niet zoveel bevestigen anders dan dat het ‘een verwarde man’ was die ‘bekend was bij de politie’.

Opvallend is dat de ‘verwarde man’ die ‘bekend is bij de politie’ een baard heeft, een getint uiterlijk, op een warme dag een religieus mutsje droeg zoals moslims dragen, waarschijnlijk ‘Allahu Akbar’ riep toen hij door de politie werd neergeschoten, zijn eerste slachtoffers maakte bij een shisa lounge en dat er een compleet arrestatieteam zowel in de buurt was als werd ingezet voor deze ene ‘bij de politie verwarde man’ maar dat er volgens de burgemeester van Den Haag Pauline Krikke (VVD) ‘op dit moment niets anders speelt‘.

Het zal ons niet verbazen als straks blijkt dat er geen beelden van beveiligingscamera’s zijn omdat die toevallig allemaal in pre-set modus stonden. En dat de dader diabetespatiĆ«nt is.