Binnenland

Baard met mutsje die in Den Haag drie mensen neerstak is Syriër

06-05-2018 16:53

De man die zaterdag in Den Haag drie mensen neerstak, stond bij de autoriteiten niet bekend als een potentiële terrorist. Het is een Syriër, die niet op de lijst van potentiële terreurverdachten staat. Dat meldt de NOS zondag.

Kijk ook – Arrestatie messentrekkende baard Den Haag, nog meer beelden

De politie is een uitvoerig onderzoek naar hem begonnen, waarbij al zijn ‘verbale uitingen’ worden nagegaan. Daarbij wordt ook terrorisme als mogelijk motief onderzocht, hebben verschillende bronnen laten weten. Gisteravond is zijn woning doorzocht.

De man is aanspreekbaar. Hij ligt in een ziekenhuis in Rotterdam, omdat hij in een been is geschoten door de politie. Hij is vastgeklonken aan zijn bed en wordt permanent bewaakt, zeggen bronnen. De politie wil dat niet bevestigen.

Alle drie de mensen die zaterdag werden neergestoken in Den Haag liggen nog in het ziekenhuis.

De dader, die zelf ook in Den Haag woont, is zowel bij de politie als bij hulpverleningsinstanties bekend ‘vanwege verward gedrag’. Wat dat precies inhoudt, zegt de politie niet.

Op beelden van de arrestatie die door een omstander zijn gemaakt en door Omroep West gepubliceerd, zijn de woorden ‘Allahu akbar’ te horen, Arabisch voor God is de grootste.

Lees ook

Allahu Akbar roepende baard met muts in Den Haag probeerde ‘keel van slachtoffer door te snijden’