TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Israël maakt schuilkelders Golan gereed, voert nieuwe aanval uit op Syrië

Treft legerbasis bij Damascus

Israël heeft opnieuw raketaanvallen uitgevoerd in Syrië. Het doelwit was een legerbasis ten zuiden van hoofdstad Damascus. Staatspersbureau SANA heeft beelden getoond van de ravage die de raketten hebben veroorzaakt. Daarop is te zien hoe de brandweer probeert meerdere vuurhaarden te blussen.

Een commandant van een regionale eenheid die president Bashar al-Assad steunt, meldde dat niemand gewond is geraakt. Ook zouden twee raketten zijn onderschept. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten zijn echter zeker negen strijders van het Syrische regime omgekomen.

De basis zou volgens het observatorium door Hezbollah en Iran, bondgenoten van Assad, gebruikt worden als wapenopslagplaats.

‘Recept voor een ramp’

Eerder liet het leger van Israël weten dat het ‘illegale Iraanse activiteiten’ in Syrië had waargenomen. De lokale autoriteiten op de door Israël bezette Golanhoogten bij de Syrische grens zijn opgedragen om schuilkelders klaar te maken en open te stellen. Defensiemateriaal zijn naar het grensgebied vervoerd en eenheden zijn in de ‘hoogste staat van paraatheid’.

De ontwikkelingen vielen gelijktijdig met de bekendmaking van de Amerikaanse president Donald Trump om de stekker uit de Iran-deal te trekken. Israël heeft als een van de weinige landen zijn steun uitgesproken voor het Amerikaanse besluit.

De deal was bedoeld om Teheran te laten stoppen met het ontwikkelen van kernwapens. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu noemde het eerder ‘een recept voor een ramp’.

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.