TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Familievete achter schietincident op Brussels station, dader bekend maar niet opgepakt

Paniek nadat er woensdag geschoten werd

Het schietincident in het Zuidstation van Brussel, gistermiddag, heeft waarschijnlijk te maken met een jarenlange familievete. De identiteit van de schutter is volgens het Brusselse parket bekend maar hij is nog niet opgepakt. Het schot met een vuurwapen leidde tot paniek onder de reizigers. Tientallen mensen renden gisteren rond vijf uur in de middag uur naar buiten.

Het Brusselse parket meldde later dat een kogelhuls is gevonden. Ook blijkt het incident te zijn gefilmd. Volgens het parket blijkt uit verhoren van getuigen dat een vete tussen twee families een rol speelt. Het wapen is inmiddels gevonden op de vluchtroute die de schutter nam.

Twee perrons geëvacueerd

De politie was na het incident gisteren massaal ter plaatse en zette ook een helikopter in. Treinreizigers werden van twee perrons geëvacueerd en de centrale stationshal werd ontruimd en deels afgezet. Na een klein uur werd het station weer vrijgegeven. Er vielen geen gewonden.

“Uit de camerabeelden blijkt dat even na 17.00 uur een verdachte in het station een schot gelost heeft, gericht naar de grond”, zei een woordvoerster van het parket. “Er raakte niemand gewond door het schot dat werd afgevuurd en de verdachte heeft het station verlaten en de vlucht genomen.”

Het treinverkeer liep verder weinig hinder op door het incident, stelde spoorbedrijf NMBS. Er is ter plaatse sporenonderzoek verricht.

(TPO/ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.