Buitenland

Nieuw spoor in zaak Bende van Nijvel: Mogelijk nieuwe getuige

12-05-2018 10:05

Het politieteam dat onderzoek doet naar de beruchte Bende van Nijvel heeft mogelijk een nieuw spoor gevonden. De Belgische kranten Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws melden dat de onderzoekers deze week een getuige hebben gehoord die het prominente bendelid ‘De Reus’ zou hebben herkend op een compositiefoto.

Volgens de getuige is De Reus de 63-jarige oud-officier Michel Libert. Libert zou hem in 1979 hebben gerekruteerd voor de extreemrechtse organisatie Westland New Post (WNP). Hij nam deel aan trainingskampen en brak in opdracht van de organisatie in in een legerkazerne om materiaal te stelen, schrijven de kranten. In 1981 brak hij met WNP. Toen kort daarna kranten over de misdaden van de Bende van Nijvel schreven, herkende hij wat hij bij WNP had geleerd.

Libert was in 1983 en 2014 ook al in beeld bij het onderzoek naar de bende. In de kranten ontkent hij elke betrokkenheid.

De Bende van Nijvel pleegde begin jaren tachtig een reeks diefstallen en roofovervallen op supermarkten, waarbij 28 doden vielen. De daders zijn nooit gepakt.

(ANP)

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens