Buitenland

Nieuwe aanslag Java weer gepleegd door gezin

14-05-2018 11:52

De aanslag bij het hoofdbureau van politie in Soerabaja is gepleegd door een vijfkoppig gezin. De aanslagplegers arriveerden volgens de politie maandag op twee motoren bij een controlepost, waar ze zichzelf opbliezen. Een van de kinderen van het gezin zou de explosie hebben overleefd.

Lees ook – Vader, moeder, zoons en dochters blazen drie kerken op

Door de aanslag raakten zeker tien personen gewond. Een dag eerder pleegde een gezin van zes al bloedige zelfmoordaanslagen op drie kerken in Soerabaja. Daarbij kwamen dertien mensen om het leven en vielen zo’n veertig gewonden. De daders waren volgens de autoriteiten teruggekeerd uit Syrië.

De krant The Jakarta Post meldde dat zondagavond ook een bom ontplofte in een appartementencomplex achter een politiebureau in Taman, vlakbij Soerabaja. Daarbij zou een persoon zijn omgekomen. Volgens de krant ging het explosief voortijdig af.

De Indonesische president Joko Widodo heeft de aanslagen in Soerabaja veroordeeld. ,,Dit is het werk van lafaards”, zei de president tegen Metro TV. Hij noemde de aanslagen ,,barbaars”.

Lees ook

Bonusquote: dit zijn de gruwelen die teruggekeerde Syrië-strijders kunnen aanrichten

ANP