Binnenland

Daar is ‘ie weer: het warmteprotocol, ditmaal bij concert Toppers in Arena

26-05-2018 13:19

Vrouwen.

De Johan Cruijff ArenA stelt het warmteprotocol in voor het optreden van de Toppers zaterdagavond, meldt een woordvoerster van de ArenA

Zo wordt er extra geventileerd en blijven de buitendeuren open. Ook mogen de bezoekers bij uitzondering een plastic flesje water meenemen.

Evenals vrijdag worden zaterdagavond weer vele duizenden in het roze geklede mensen verwacht. Sommigen verzamelen zich al in de middag voor het stadion. De directie raadt de bezoekers aan om zoveel mogelijk uit de zon te blijven, zich niet te warm te kleden en toch vooral voldoende te drinken, aldus de woordvoerster.

Zoals elk jaar als het in Nederland langer dan 12 uur een beetje warm is, raakt de overheid in paniek en treedt het ‘Hitteplan‘ in werking, dit om te voorkomen dat burgers (die domme, domme, domme imbecielen) verbranden in de zon of vergeten water te drinken (lol).

Dit hitteplan staat overigens los van warmteprotocollen van particuliere instellingen zoals de Amsterdam Johan Cruijff Arena. Wij van TPO vinden het heel goed van de Amsterdam Johan Cruijff Arena dat bezoekers wordt aangeraden zich bij dertig graden Celsius ‘niet warm te kleden’, ‘uit de zon te blijven’ en ‘voldoende te drinken’. Dat zijn toch zaken die snel misgaan, elk jaar zie je hele volksmassa’s toch weer in winterjas met muts op en sjaal om in de volle zon liggen om daar zo weinig mogelijk te drinken.

Het TPO-hitteplan kent overigens maar één protocol en dat is BBQ-en.

Anp/TPO

 

Weber Kettle Barbecue Weber Genesis Barbecue barbecue lewy barbecook bbq