TPOok!

 
avatar
     
Opinie

Handig: Deugend stappenplan met simpele tips voor na de aanslag op Londense moskee

Reageer óók beslist fatsoenlijk en volg onze checklist!

Nou, we hebben er nog best lang op moeten wachten en zijn heel wat ‘islamofobe’ hoaxes en net-niet aanvallen verder, maar daar is ie dan: een heuse anti-islamitische terreurdaad in Europa! Hoe nu te handelen, als moreel correcte lemming? TPO Lezersservice en Correlatie brengt u een duidelijke how-to in eenvoudig zelf uit te voeren stappen.

Voor islamitische terreur in West-Europa is het protocol genoegzaam bekend, inmiddels. Als beslist deugend fatsoensmens veroordeel je de aanslag, versier je je social media-profielfoto met de vlag van het getroffen land, roep je dat het niets met islam te maken heeft en geef je de schuld aan Wilders, GeenStijl en/of een verkeerd soort populisme. Hou twitter in de gaten om te zien wat de bij deze aanslag behorende hashtag is. Is er nog geen hashtag, hou dan #prayforPLAATSNAAM aan. Wijs iedereen op het gevaar van keukentrapjes en veroordeel tenminste twee dingen die ‘de terroristen/Geert Wilders alleen maar in de kaart spelen.’ Imagine luisteren of zingen is optioneel.

Nu er daadwerkelijk sprake is van een terreurdaad tegen moslims, waarbij de methode gekopieerd is van de islamitische aanslagen in Nice (86 doden), Berlijn (12 doden), Stockholm (5 doden) en Londen (6 doden) en weer Londen (7 doden) kunt u het beste het volgende doen om optimaal en gegarandeerd zonder enige wezenlijke relevantie te blijven Deugen.

1. Wees zo inconsequent mogelijk

En doe dat schaamteloos. Dus waar u steevast woedend wordt als de huidskleur, religie of afkomst van de daders van islamitische terreur worden genoemd, laat u nu geen kans onbenut om te melden dat de dader van de Finsbury-aanslag een blanke man was. Mocht er meer info naar buiten komen: blijf dit melden en herhalen. Ideaal zou zijn als de dader een fervent Ukip- en/of Brexit-aanhanger blijkt. Scheer in dat geval alle Ukip- en Brexitaanhangers over één kam.

Ook inconsequent:

– islamitische terreur heeft niets met islam te maken, maar deze aanslag is wel de schuld van Farage/Baudet/Wilders. Ook al prediken deze drie, in tegenstelling tot de koran en hadith, nimmer dood en geweld.

– Bang en boos zijn speelt het populisme en islamitische terroristen in de kaart, maar hysterisch bang zijn voor ‘islamofobie’ is juist goed en terecht en speelt anti-islamterreur kennelijk juist helemaal niet in de kaart.

– De kans om door een moslimterrorist om het leven te komen, is vele malen groter dan de kans om door een moslimhater te worden omgelegd. Derhalve is de moslimterrorist in deze vergelijking een keukentrapje. Waar u bij islamitische terreur maar geen genoeg krijgt van het keukentrapje, laat u dit argument bij deze aanslag beslist links liggen en hyped u het gevaar van anti-islam-terreur zo hard mogelijk.

– Benadruk een verband tussen de schietpartij in een moskee in Quebec in januari van dit jaar en deze aanval, maar blijf volhouden dat de ellenlange reeks aanslagen in West-Europa gepleegd wordt door ‘lone wolves’ en ‘verwarde enkelingen.’

– Vanzelfsprekend negeert u de stortvloed aan juichende reacties uit de moslimgemeenschap na een islamitische aanslag. Nu hebt u echter de uitgelezen kans om domrechtse tokkies die dingen als ‘net goed’ en ‘eigen schuld’ op social media zetten, uitgebreid te schandpalen.

2.  Roep beslist niet op tot verbinding

Verbinding is alleen noodzakelijk met mensen die collectief een moorddadige ideologie aanhangen die niet ter discussie gesteld mag worden, niet van binnenuit, niet van buitenaf. Verbinding is niet noodzakelijk met islamcritici en bepaalde politieke partijen die zeer kritisch zijn over islam. Zie daarbij over het hoofd dat geen enkele prominente politicus of opiniemaker ooit opriep tot geweld. Daarmee voldoet u meteen ook aan stap 1.

3. Die bandwagon staat er niet voor niets!

Spring er op! Roep ‘zie je wel’ en ‘islamofobie’ waar en wanneer u kunt! Let er wel op dat u niet té opgetogen en triomfantelijk overkomt, zorg dat de verkneukeling slechts subtiel tussen de regels door te lezen valt. Formuleer zo passief-agressief mogelijk. De lezer moet, als hij uw tweet of Facebookstatus ziet, als vanzelf voor zijn geestesoog krijgen hoe u met de armen over elkaar, hoofd schuin, Enorm Gelijk staat te hebben. Maar show, don’t tell. Gebruik het inconsequent denken uit punt 1 bijvoorbeeld eens in combinatie met sarcasme! “Nou, Geert Wilders, hebt u al afstand genomen van de #finsbury aanslag? #prayforislam”

4. Laat u maximaal uit elkaar spelen

Saamhorigheid is alleen van belang na aanslagen door moslims. Na een aanslag tegen moslims is het volstrekt niet de bedoeling dat u verdedigt of zelfs maar inziet dat volkomen geweldloze islamkritiek die nooit oproept tot terreur, daadwerkelijk niets te maken heeft met betreffende aanslag. Polariseer u helemaal de moeder, en demoniseer iedereen die ooit kritisch was op islam. Breng deze mensen allemaal persoonlijk in verband met de aanslag. Hoe u het beste effectief demoniseert leert u van NRC-hoofdredactionele commentaren, GroenLinks-politici, Marcel van Dam en natuurlijk de NPO.

Uiteraard hebt u, als doorgewinterde DeugRouw-veteraan, de bijbehorende Finsbury-solidariteit-hashtags en avatar-filters zelf al gevonden. Daarmee en met deze tips in het achterhoofd kunt u veilig fatsoenlijk en verbindend blijven, zonder nu echt onder ogen te hoeven zien dat decennialang ontkennen en correct blijven volkomen de pan uit escaleren. Ideaal!

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.