Bladen

Circustheater maakt zich op voor Sister Act

03-03-2013 11:01

DEN HAAG – Den Haag maakt zich op voor de grootste musicalpremière van het jaar. Heel bekend Nederland reist zondagmiddag af naar het Circustheater in Scheveningen voor de eerste officiële voorstelling van de Nederlandse versie van de musical Sister Act.

Sister Act, dat eerder onder meer in Londen, New York en Parijs te zien was, is gebaseerd op de gelijknamige film over een nachtclubzangeresje dat als kroongetuige in een moordzaak moet onderduiken in een klooster. De hoofdrol werd in de film gespeeld door Whoopi Goldberg. De actrice is zondagmiddag eregast bij de Nederlandse première.

In de Nederlandse musical is deze rol voor Carolina Dijkhuizen. Moeder Overste wordt gespeeld door Simone Kleinsma. Esmee van Kampen, Frans Mulder en Stanley Burleson spelen belangrijke bijrollen.

Het is de bedoeling dat Sister Act lang in het Circustheater te zien is. Maar de precieze speelperiode hangt af van de kaartverkoop. Volgens producent Stage Entertainment overtreft de verkoop nu al de verwachtingen.