Bladen

Halina Reijn blij met nieuwe soort vrouw

03-03-2013 09:59

HILVERSUM – "Er is een nieuw soort vrouw opgestaan in mijn optiek. Vrouwen die geobsedeerd zijn door werk. Daar herken ik mezelf in. 80 uur werken per week haal ik wel. Aan de ene kant heel erg bezig zijn met je werk, maar ook kan ik met jaloezie naar de kinderen van mijn zus kijken. Ik vind het een bevrijding. Ik vind het ongelofelijk fijn dat deze vrouw is opgestaan in televisiewereld", vertelt actrice Halina Reijn in de ochtendshow Eva Jinek op Zondag.

Ook vertelt Halina over de nieuwe AVRO-serie Charlie, een remake van de populaire HBO-serie Nurse Jackie. Hierin speelt ze de hoofdrol van de aan medicijnen verslaafde verpleegster Charlie. Halina noemt haar personage een a-moreel type en een boef in het ziekenhuis: "Charlie is een heilige, maar ze lapt alle regels aan haar laars. Ze maakt gebruik van alle medicijnen die ze voorhanden heeft onder het voorwendsel van rugklachten. Ik wist ook niet dat je alle medicijnen kon snuiven, maar het komt zo veel sneller in je bloedbaan. Charlie is een uitvergroting van iemand die een dubbelleven heeft. Ik heb absoluut niet zo'n leven, maar ik maak ook fouten. Ze is zo'n nieuwe soort vrouw."

Halina gaat daarnaast een Nederlandse serie die is gebaseerd op Girls regisseren, maar ze zal dat doen met jongens. "Het idee om een serie met vier jongens te maken, lag er lang voor de serie Girls uitkwam", aldus de actrice.