Bladen

Variety tipt Nederlandse regisseur en film

06-06-2013 13:01

LOS ANGELES – Het gezaghebbende Amerikaanse showbizzblad Variety heeft de Nederlandse regisseur Michiel ten Horn en zijn debuut De ontmaagding van Eva van End opgenomen in een lijstje met tien Europese filmmakers die in de gaten moeten worden gehouden. Variety maakt elk jaar zo´n lijstje voorafgaand aan het Filmfestival van Karlovy Vary.

De film, die vorig jaar in première ging op het Festival van Toronto, volgt een disfunctioneel gezin dat op een dag wordt geconfronteerd met een te perfecte Duitse uitwisselingsstudent. Deze engelachtige Veit zorgt ervoor dat alle gezinsleden zichzelf nieuwe doelen gaan stellen. De hoofdrollen worden gespeeld door Ton Kas, Jacqueline Blom en Rafael Gareisen.

Ten Horn is overigens niet de eerste Nederlander die in het lijstje staat. Vorig jaar roemde Variety de Nederlandse regisseur Sacha Polak voor haar debuut Hemel. Ook de Belgen hebben dit jaar trouwens een vermelding gekregen. Zij worden vertegenwoordigd door regisseur Felix van Groeniningen en zijn goed ontvangen drama The Broken Circle Breakdown.