Bladen

Julia Samuël getraumatiseerd door gijzeling

15-07-2013 13:04

AMSTERDAM – Julia Samuël heeft een trauma opgelopen door haar gijzeling in Kameroen. "Ik kijk in een zwarte afgrond van een onbegijpelijk psychisch slagveld", zo omschrijft ze haar gemoedstoestand aan Shownieuws.

De voormalige tv-presentatrice werd in mei door zwaarbewapende rebellen gegijzeld, samen met de Brit David Robertson, oprichter van de stichting Drive Against Malaria. Wat de twee precies hebben meegemaakt, wil ze niet vertellen. "Het idee dat ik nu moet vertellen wat er met ons gebeurd is en wat het met ons heeft gedaan brengt me volledig van slag", zegt Julia in een schriftelijke reactie.

Toch heeft ze er vertrouwen in dat ze na verloop van tijd de traumatische ervaring achter zich kan laten. "Met opgeheven hoofd wil ik verder kunnen gaan met het gewone leven en ik ben ervan overtuigd dat het tij in de loop van de tijd gekeerd kan worden", aldus Julia.

Samuël was in het verleden als presentatrice te zien bij Veronica en Yorin. Ook deed ze veel radiowerk. Sinds 2006 werkt ze voornamelijk voor Drive Against Malaria.