Bladen

Wielrennen en vrouwenvoetbal scoren

15-07-2013 06:44

AMSTELVEEN – Er is zondag goed gekeken naar de beklimming van de beruchte Mont Ventoux en naar het EK-vrouwenvoetbal. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Zo'n anderhalf miljoen mensen keken naar de finish van de vijftiende etappe van de Tour de France, waarin Bauke Mollema zijn tweede plaats in het algemeen klassement wist te handhaven. De Belkin-wielrenner had de Mont Ventoux nog nooit gereden, maar eindigde toch als achtste. Alleen het Acht Uur Journaal werd zondag beter bekeken dan het wielrennen.

De Avondetappe met Mart Smeets trok laat op de avond 993.000 kijkers. Dat was net iets meer dan de wedstrijd van de Oranje-vrouwen tegen Noorwegen, waar 945.000 mensen naar keken.

Andere Tijden Sport besteedde ook aandacht aan de Mont Ventoux. Het programma, over de dood van wielrenner Tom Simpson op de berg, staat op plek 8, met 891.000 kijkers. Simpson overleed in 1967 toen de Tour de France de renners ook over de Mont Ventoux leidde.