Bladen

Bassist Jan Philipsen verlaat Rowwen Hèze

20-08-2013 11:33

AMERICA – Bassist Jan Philipsen van Rowwen Hèze heeft aangegeven de Limburgse band te verlaten. Jan vindt het na 28 jaar tijd worden voor wat anders. De mede-oprichter van de band zal waarschijnlijk tijdens de Slotconcerten op 1 en 2 november in America afscheid nemen.

''De mijlpaal van vijftig levensjaren komt dichtbij en ik heb me altijd al voorgenomen om dit moment aan te grijpen om nog eens extra mijn levensloop te overzien. Ik ga mijn andere interesses meer uitwerken en verder concretiseren'', zegt Jan Philipsen. ''Meer ruimte en tijd voor mijn hobby’s zoals schrijven, natuurbeheer, historie en educatie over het Noord-Limburgse landschap. Muziek zal zeker altijd mijn passie blijven, maar na 28 jaar wordt het ook tijd voor wat anders.”

De band betreurt Jans beslisssing. ''Het is niet niks als een mede-oprichter van een bijna 28-jarige band besluit een punt te zetten achter zijn levenswerk, een hele grote stap die nog nadreunt in het oefenhok”, beschrijft zanger Jack Poels het gevoel van de overige bandleden. ''Flip is ons zeer dierbaar en natuurlijk respecteren we zijn besluit, maar het is nog allemaal erg vers.”

De bassist kondigde zijn vertrek vroeg aan, zodat Rowwen Hèze ruim voor de theatershow ’n Hemel op aarde op zoek kan naar een vervanger.