Bladen

Breuk Zeta-Jones en Douglas bevestigd

29-08-2013 00:12

LOS ANGELES – Het is officieel. Michael Douglas en Catherine Zeta-Jones zijn, al dan niet tijdelijk, uit elkaar. De woordvoerder van de 43-jarige Britse actrice bevestigde woensdag de geruchten, die al langere tijd rondgingen, tegenover de Los Angeles Times.

Volgens de zegsman heeft het acteurskoppel ‘een pauze ingelast om hun huwelijk te evalueren’. Catherine en Michael namen de beslissing om uit elkaar te gaan na het filmfestival in Cannes afgelopen mei. Het zou echter om een tijdelijke breuk gaan aangezien geen van beide tot dusverre een scheiding heeft aangevraagd.

"De stress is hen te veel geworden", verklaarde een insider eerder tegenover het blad People. Het populaire stel heeft een moeilijk jaar achter de rug. Zo kreeg de acteur keelkanker en de actrice liet zich opnemen in een kliniek wegens een bipolaire stoornis. Vrienden van het stel hopen dat ze er uit zullen komen. "Maar wat er ook uit mag komen, ze willen het beste voor hun kinderen."

De 68-jarige Douglas en Zeta-Jones zijn al 13 jaar getrouwd. Er gingen geruchten dat vooral Michael genoeg heeft van het huwelijk. Ze hebben samen twee kinderen, Dylan (13) en Carys (10).