Bladen

Pamela Anderson loopt marathon New York

29-08-2013 02:12

NEW YORK – Pamela Anderson is van plan later dit jaar de marathon van New York te lopen. De 46-jarige voormalige Baywatch-actrice maakte woensdag in de tv-show Entertainment Tonight bekend de ruim 43 kilometer te willen afleggen om geld op te halen voor de wederopbouw van Haïti.

Pamela verklaarde: “Ik heb me nog nooit aan een dergelijke fysieke uitdaging gewaagd, maar ik wil het graag doen om mijn toewijding te laten zien. Het is niet te vergelijken met de dagelijkse problemen die sommige mensen daar ondergaan. Ik hoop ruim 500.000 dollar op te halen voor Haïti.”

De rondborstige blondine zal de marathon lopen onder de vlag van Sean Penns liefdadigheidsstichting J/P Haitian Relief Organization. De acteur richtte de stichting in 2010 op na de verwoestende aardbeving in het Caribische land.

Anderson daarover: “Ik ben al vanaf het begin een aanhanger van Seans stichting. Pas de laatste jaren ben ik intensiever betrokken geraakt. Wanneer je Haïti bezoekt, ben je op slag verliefd. Het is bedwelmend.”

De marathon van New York vindt plaats op 3 november.