Bladen

Pharrell: Michael Jackson was gestoorde genie

10-09-2013 01:17

NEW YORK – Volgens Pharrell Williams balanceerde Michael Jackson gedurende zijn leven altijd op het randje van ‘genialiteit en waanzin’. De 40-jarige producer deed deze uitspraak in de herfsteditie van het Amerikaanse tijdschrift GQ Style.

Pharrell noemde de King of Pop ‘speciaal’ omdat hij een vroege ondergang wist te voorkomen wegens zijn ‘immense talent’. “Soms gaan supersterren te ver en vallen ze van hun voetstuk, maar Michael wist altijd precies op de lijn tussen genialiteit en waanzin te blijven. Ik ken niemand die dat zo lang heeft weten vol te houden. Alleen al dat, maakte hem speciaal”, aldus Pharrell.

De N.E.R.D.-ster ziet het als een enorme eer als hij wordt vergeleken met de legendarische popster, maar vindt de vergelijking niet opgaan. Daarover: “Het is bijzonder genereus en aardig, maar gaat veel te ver. Ik kan me er ook niets bij voorstellen. Ik zou nooit kunnen dansen zoals hij. Hij had alles.”

Williams zegt zich wel op een ander terrein met Wacko Jacko te kunnen identificeren. “Mijn vrienden en ik waren ook altijd zonderlingen en wij gebruikten onze ‘aparte status’ ook om succesvol te worden.”