Bladen

‘Het is weer oprecht leuk bij Kings of Leon’

19-09-2013 04:58

NASHVILLE – Het is nog maar twee jaar geleden dat de Kings of Leon zo goed als uit elkaar waren. Zanger Caleb Followill zorgde er door zijn wangedrag en overmatig drankgebruik voor dat de band bijna niet meer bestond. Na een afkickprogramma en inmiddels de release van het zesde studio-album (Mechanical Bull) zijn de Amerikaanse rockers weer helemaal terug. "Mensen smullen nu eenmaal van verhalen over vechtende broers", zegt bassist Jared Followill tegen Metro.

Volgens Jared viel het allemaal wel mee. "Bij ons wordt elk conflict ontzettend uitvergroot en geromantiseerd, waarschijnlijk omdat we familie van elkaar zijn", stelt hij. "Maar we bestaan nog steeds en nog heel lang, als het aan mij ligt. Over vijftig jaar zijn wij net als de Rolling Stones, gewoon wéér samen op tournee. Wij hebben onszelf een stuk beter in de hand dan de meeste mensen denken."

Ook buiten de interne ruzie bestond het idee voor een lange adempauze voor de band. "Dat had verder niks te maken met met het rampzalig verloop van de Amerikaanse tour, dat was toeval. Al voel ik me er nog steeds rot over dat we toen zoveel fans teleur hebben moeten stellen. Maar het heeft ons allemaal de kans gegeven weer een beetje mens te worden", zegt de bassist stellig.

"Die pauze had net zo goed drie jaar kunnen duren. We zijn gewoon weer samen de studio ingegaan omdat het bij ons allemaal weer begon te kriebelen. We hadden ditmaal niet al teveel ideeën vooraf, omdat we die meestal verzinnen tijdens soundchecks op tournee, maar dat beginnen met niks heeft goed uitgepakt. Het was weer oprecht leuk in deze band. En dat was al een paar jaar niet meer zo geweest."