Binnenland

Haags raadslid Abdoe Khoulani: IS en Israël twee handen op één buik

19-09-2014 07:37

Het Haagse raadslid Abdoe Khoulani, dat eerder in opspraak kwam door het verheerlijken van terreurgroepering IS, heeft donderdagavond opnieuw voor consternatie gezorgd. De fractievoorzitter van de Partij van de Eenheid in Den Haag vergeleek Israël met Islamitische Staat, meldt Omroep West.

Wel nam Khoulani afstand van zijn eerdere uitspraken. Op Facebook schreef hij in juni onder meer “Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken”. Dit veroorzaakte de nodige ophef. Donderdagavond nam hij in een verklaring die woorden terug. Hij riep Haagse jongeren ook op vooral niet naar Syrië of Irak af te reizen.

Hierna stelde hij echter op de vraag van ChristenUnie-SGP-raadslid Pieter Grinwis, of hij een eerdere uitspraak over Israël wilde terugnemen, dat Israël en IS “twee handen op één buik zijn”.

Grinwis reageert hierop op Twitter: “Khoulani nam afstand van “leve ISIS” en wil zich niet meer uitlaten over buitenlandse politiek, maar maakte voor Israël lugubere uitzondering.”