avatar
   
Buitenland

Obama pleit voor meer sociale voorzieningen

Tags:

WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse president Barack Obama heeft zich tijdens zijn jaarlijkse State of the Union opgeworpen als pleitbezorger van de hardwerkende middenklasse. Hij aarzelde daarbij niet kritiek te uiten op het gebrek aan sociale zekerheid in zijn land.

De Verenigde Staten kunnen volgens de president in sommige opzichten een voorbeeld nemen aan andere landen. ,,We zijn het enige geavanceerde land op aarde dat arbeiders geen doorbetaling bij ziekte- of zwangerschapsverlof garandeert. 43 miljoen arbeiders hebben geen recht op doorbetaling bij ziekteverlof”, benadrukte Obama in zijn speech.

De president riep het congres op een wet aan te nemen om inkomensgelijkheid tussen mannen en vrouwen te garanderen. ,,Het is 2015. Het is tijd”, oordeelde de president in zijn ‘troonrede’.

Obama benadrukte het belang van betaalbare voorzieningen, zoals huisvesting, gezondheidszorg, kinderopvang en pensioenregelingen. ,,In mijn budget zal aandacht worden besteed aan al die kwesties. De belastingen worden verlaagd voor werkende families, die ieder jaar duizenden dollars extra overhouden”, beloofde de president.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.