Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Binnenland

Opstelten: Rome is van ons allemaal

Tags:

DEN HAAG (ANP) – ,,Rome is een stad van ons allemaal.” Zo voelt minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) het. Er is immers cultureel erfgoed dat internationaal van belang is. En wat Nederlandse voetbalhooligans er ,,schaamteloos als barbaren” vorige week hebben aangericht, heeft hij met ,,afschuw en schaamte” ervaren.

Dat zei Opstelten dinsdag in de Tweede Kamer. De bewindsman vindt het ,,fantastisch” dat her en der in ons land particuliere initiatieven worden ontplooid om te vergoeden wat landgenoten in de Italiaanse hoofdstad hebben aangericht. Het kabinet wil die ondersteunen en een bijdrage leveren, zei hij, zodat er ,,een gebaar” kan worden gemaakt vanuit de Nederlandse samenleving.

Opstelten vindt dat de schade wel zoveel mogelijk op de daders moet worden verhaald, maar ,,we weten nog niet alles”.

De organisatie rondom wedstrijd van donderdag in Rotterdam laat hij in vol vertrouwen vooral aan de lokale verantwoordelijken. Feyenoord ontvangt dan AS Roma voor een nieuw duel.

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.