Binnenland

Geen Intercity Direct tussen Rotterdam en Breda door storm

31-03-2015 06:50

Omdat het KNMI zware windstoten verwacht rijdt er een groot deel van de dag geen Intercity Direct tussen Rotterdam Centraal en Breda. De opvolger van de Thalys maakt gebruik van het traject van de Hogesnelheidslijn.

Beperkt

De NS verwacht dat de eerste treinen op dat traject rond 15.00 weer zullen rijden. Tussen Amsterdam en Breda rijdt de dienst wel, maar maakt het gebruik van een beperkte dienstregeling.

Zwaar weer

Het KNMI verwacht voor alle provincies een volle windkracht 7 met zware windstoten. Landinwaarts hebben die een waarden van 75-90 km/uur, in de kustprovincies en boven het IJsselmeer en het Waddengebied tot ca. 100 km/uur. In het Waddengebied zijn aan het einde van de ochtend en begin van de middag windstoten mogelijk van ca. 120 km/uur, in het noorden van het land kunnen dan ook landinwaarts windstoten voorkomen van ca. 100 km/uur. De windstoten verdwijnen in de loop van de nacht naar woensdag. Aan de kust blijft het tot woensdagmorgen spoken.

Zware spits

De Verkeersinformatiedienst verwacht een zware ochtendspits en wijst erop dat vooral voertuigen met aanhanger en lege vrachtwagens risico lopen tijdens de windstoten. Die waarschuwing is niet ten onrechte: Op de A6 bij de Ketelbrug richting Lelystad is vannacht een vrachtwagen gekanteld door de wind.