Binnenland

Nederlanders omgekomen bij busongeval Algarve

18-06-2015 06:19

Update 09:15 uur: SOS International bevestigt dat drie doden de Nederlandse nationaliteit hebben.

Update 07.30 uur: Van de 26 gewonden zijn er elf alweer uit het ziekenhuis ontslagen, meldt reisorganisatie TUI Nederland. Drie van de gewonden zijn er ernstig aan toe. Het ongeluk werd vermoedelijk veroorzaakt doordat de chauffeur van de bus onwel werd. “We weten dat nog niet zeker, maar het is wel het vermoeden. We zijn dit nog aan het onderzoeken”, aldus een zegsvrouw.


Door een ongeval met een bus met zeker 34 Nederlandse toeristen in Portugal zijn zeker drie mensen om het leven gekomen. Ook raakte een groot aantal mensen gewond, aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag. De Telegraaf spreekt zelfs van zeven doden.

De bus raakte van de weg en gleed van een talud. Hierbij kantelde het voertuig. Een woordvoerster meldt dat er 26 gewonden zijn. Het is nog niet bekend of het in alle gevallen gaat om Nederlanders, maar wel is bekend dat er veel Nederlandse toeristen in de bus zaten.

De gewonden zijn met ambulances naar verschillende ziekenhuizen gebracht. Eén slachtoffer werd per helikopter vervoerd.

,,Onze mensen in Portugal houden zich bezig met de gevolgen van het ongeval”, aldus de woordvoerster, die niet kan uitsluiten dat het aantal doden nog oploopt. Het ministerie kan nog niets zeggen over de precieze toedracht van het ongeval.

Voor familieleden die informatie willen over de slachtoffers van het busongeluk in Portugal, hebben alarmcentrale SOS International en reisorganisatie TUI het noodnummer 0800-0990099 opengesteld.

Er zijn inmiddels ruim honderd hulpverleners op de plek van het ongeval.

Anp/TPO