Weten & Tech

‘Switch krijgt multi-touchscreen’

28-10-2016 10:11

TOKIO – De nieuwe console van Nintendo, Switch, krijgt een multi-touchscreen met een doorsnee van 6,2 inch en een resolutie van 1280×720 pixels. Dat zeggen bronnen tegen Eurogamer.

Het is voor het eerst dat het Japanse bedrijf een scherm met zogeheten capacitief aanraakgevoelige sensoren gebruikt, vergelijkbaar met de schermen als de meeste smartphones tegenwoordig hebben. Nintendo gebruikte tot nu toe resistieve touchscreens. Die zijn drukgevoelig waardoor je met bijna alles het scherm kan bedienen. Capacitieve touchscreens werken alleen met de vingers.

Nintendo onthulde vorige week de komst van zijn nieuwste spelcomputer. De console wordt naar verwachting in januari gepresenteerd en is vanaf maart te koop. Met de Switch kunnen gebruikers snel overstappen (switchen) naar andere manieren om te spelen. De computer gebruikt daar afneembare controllers voor. Als ze bijvoorbeeld op de tv hebben gespeeld en de deur uit moeten, kunnen ze de controller vastklikken aan het hart van de spelcomputer en dat meenemen. Dan hebben ze buiten een draagbare console om verder mee te spelen.