avatar
   
Binnenland

Burgemeesters bezorgd over kerncentrale Doel

Tags:

BERGEN OP ZOOM (ANP) – Burgemeesters in West-Brabant maken zich zorgen over de veiligheid in kerncentrale Doel, net over de grens bij Antwerpen. Ze buigen zich daarom volgende maand over de oproep van loco-burgemeester Arjan van der Weegen van Bergen op Zoom om samen een vuist te maken om hun zorgen nationaal en internationaal onder de aandacht te brengen.

Van der Weegen schrijft in zijn oproep aan burgemeesters dat de veiligheidscultuur in de kerncentrale niet goed is. ,,In het afgelopen jaar kwamen regelmatig berichten naar buiten over haarscheurtjes in de kernreactoren, stil gezette reactoren en vermeende terroristische plannen.''

De kerncentrale kwam deze week wederom in opspraak omdat een reactor was stilgevallen. Een werknemer liep brandwonden op omdat daardoor stoom in de machinekamer kwam.

Van der Weegen vindt dat Nederland inspraak moet krijgen en er Europees toezicht moet komen. ,,Door de ligging van de kerncentrale lopen Nederlanders evengoed het risico om getroffen te worden door problemen bij de kerncentrale in Doel.''

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.