Buitenland

Meer overlevenden gevonden onder puin hotel

20-01-2017 11:58

FARINDOLA (ANP) – Reddingswerkers hebben tot nu toe tien overlevenden gevonden in het door een lawine verwoeste hotel Rigopiano in Midden-Italië maar de meesten zitten daar nog vast. Dat maakte de brandweer vrijdag bekend. Er zijn twee mensen onder het puin vandaan gehaald. Onder de overlevenden zijn drie kinderen.

Vrijdag ontstond onduidelijkheid over het aantal overlevenden Tot aan het middaguur hadden de reddingswerkers zes mensen geteld. Italiaanse media meldden daarvoor al acht overlevenden. Aan het eind van vrijdagmiddag meldden Italiaanse media ook nog de vondst van nog eens vijf overlevenden in de sneeuw in het hotel.

Het vier verdiepingen tellende gebouw bij de plaats Farindola raakte door de lawine grotendeels bedolven onder de sneeuw. Twee mensen overleefden doordat ze buiten waren toen de muur van sneeuw het hotel raakte. De lawine had woensdagavond plaats in het gebied dat door een reeks aardbevingen werd opgeschrikt. Het reddingswerk wordt bemoeilijkt door het aanhoudende winterse weer.