TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Veel stemhulpen hebben onveilige verbinding

Tags: ,

DEN HAAG – Veertien van de 24 interactieve stemhulpen maakten geen gebruik van een beveiligde verbinding. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens. De AP heeft de stemhulpen aangeschreven dit zo snel mogelijk te veranderen. Vier interactieve stemhulpen, waarvan de namen niet bekend worden gemaakt, zijn daarop verwijderd. Alle andere hebben inmiddels een goede beveiligde verbinding.

De nog niet gelanceerde websites die een onbeveiligde verbinding hadden, zijn gewaarschuwd de beveiliging te verhogen voordat de tool online komt.

De AP en toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) hebben ook de beheerders van kieskompas.nl, brainwash.nl/dewijzestemmer en politiekesekswijzer.nl aangesproken op het gebruik van tracking cookies. Hiermee kan worden gevolgd welke internetpagina's worden bezocht. Eerder werd de StemWijzer.nl aangesproken op advertentiecookies. De cookies zijn inmiddels verwijderd.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.