Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Binnenland

CDA wil VVD-informateur

Tags:

DEN HAAG (ANP) - CDA-voorman Sybrand Buma heeft verkenner Edith Schippers maandag voorgesteld een informateur van VVD-huize aan te wijzen. Hij vindt ook dat er ,,absoluut" een kabinet moet komen dat een meerderheid heeft in beide Kamers van het parlement.

Een progressief-christelijk kabinet zoals GroenLinks-leider Jesse Klaver heeft voorgesteld, ziet Buma niet zitten. ,,Buitengewoon onlogisch", noemde hij die combinatie.

De grote opgaven van nu gaan over onder meer de eerlijke arbeidsmarkt, immigratie en integratie en normen en waarden, aldus de CDA-leider. ,,Al die vraagstukken liggen op tafel. Een kabinet dat straks aantreedt zal antwoorden moeten geven op die zorgen van mensen."

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.