TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

ChristenUnie: voorrang aan winnaars

Tags:

DEN HAAG (ANP) – De ChristenUnie geeft bij de zoektocht naar een nieuwe regering de voorrang aan de grootste partij en de grootste winnaars. Zij moeten op zoek naar een werkbare meerderheid, aldus lijsttrekker Gert-Jan Segers van de ChristenUnie maandag.

De VVD moet het voortouw nemen en gaan praten met PVV, CDA, D66 en GroenLinks. ,,Wij zijn geen grote winnaar'', benadrukte Segers na een gesprek met minister Edtih Schippers, die als verkenner een eerste poging doet vast te stellen wie met wie een nieuwe regering zou kunnen vormen.

De ChristenUnie wordt genoemd als mogelijke partner bij een coalitie van VVD, CDA en D66. Maar Segers zei dat hij vooralsnog geen rol voor zichzelf ziet weggelegd. ,,We hebben een bescheiden positie.''

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.