TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

DENK wil christelijk-progressief kabinet

Tags:

DEN HAAG (ANP) – De partij DENK is voorstander van een zogenoemd christelijk-progressief kabinet van CDA, GroenLinks, SP, D66 en PvdA en eventueel ChristenUnie.

Maar DENK-voorman Tunahan Kuzu erkent dat het om een ,,onwaarschijnlijke uitkomst'' gaat. En onderhandelingen over een kabinet van VVD, CDA, D66 en GroenLinks zullen volgens hem hoogstwaarschijnlijk ook uitlopen op een mislukking.

In zijn advies aan verkenner Edith Schippers maandag rept hij dan ook over één mogelijke combinatie, die van VVD, CDA, D66 en PvdA. PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher zou zich in ,,het belang van het land'' onomwonden moeten uitspreken voor deze combinatie, aldus Kuzu. Asscher liet eerder maandag nog weten dat hij voor de PvdA, gezien het enorme verlies bij de verkiezingen, vooralsnog geen rol ziet weggelegd.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.