TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Eurogroep bepaalt lot Dijsselbloem, zegt hij

Tags:

BRUSSEL (ANP) – Jeroen Dijsselbloem ,,laat het aan de eurogroep over” hoe het verder moet met zijn voorzitterschap als hij geen (demissionair) minister van Financiën meer is. Zijn termijn als eurogroepbaas loopt op 1 januari af.

Ook de vraag of het wenselijk zou zijn als hij als Kamerlid (voor de PvdA) zou kunnen aanblijven, vindt hij ,,te beantwoorden door mijn collega's", de andere achttien ministers van Financiën van de eurolanden. Hij zei dit maandag in Brussel voor aanvang van zijn eerste eurogroepbijeenkomst als demissionair minister. De vraag of hij zijn Kamerzetel zou kunnen of willen opgeven om eurogroepvoorzitter te blijven, omzeilde hij. ,,Wat een moeilijke vraag. Dat is iets voor later."

Tot er een nieuwe regering is, kan Dijsselbloem de eurogroep blijven leiden. ,,De formatie kan lang duren", zei hij. ,,Maar in de politiek is niets continu. Aan alles komt een einde.”

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.