TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Krol (50PLUS) hamert op verlaging AOW-leeftijd

Tags:

DEN HAAG (ANP) – 50PLUS-fractievoorzitter Henk Krol heeft maandag geen voorstel voor een bepaalde coalitie gedaan aan verkenner Edith Schippers. Wel hamerde Krol onder meer op de door 50PLUS gewenste verlaging van de AOW-leeftijd. ,,Daar moet serieus naar worden gekeken.”

Volgens Krol gaat zijn partij constructief meedenken over alle coalitiemogelijkheden. Hij zei dat hij de suggestie van PVV-leider Geert Wilders voor een rechts kabinet met PVV en 50PLUS ,,een boeiend voorstel” vond. Maar als 50PLUS haar belangrijkste punten niet kan verwezenlijken, dan ,,slaan we even over tot de eerstvolgende verkiezingen”.

Zo wil Krol ook tijdelijk een strenge regel voor pensioenfondsen verlichten, zodat zij zich niet arm hoeven te rekenen. Daardoor kan het korten van pensioenen worden vermeden, en kunnen sommige fondsen hun uitkeringen weer indexeren (verhogen met de inflatie).

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.