TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

PvdA: coalitie van de grootste en de winnaars

Tags:

DEN HAAG (ANP) – Het is ,,logisch" dat de VVD als grootste partij het initiatief neemt tot de vorming van een volgend kabinet. Daarbij moeten de ,,grootste winnaars" D66, CDA en GroenLinks aanschuiven. ,,De grootste partij en de winnaars moeten nu een poging doen om het eens te worden."

Dat zei Lodewijk Asscher van de PvdA na zijn gesprek maandag met verkenner Edith Schippers. ,,Wat de PvdA betreft: ons past nu bescheidenheid", voegde hij eraan toe. De PvdA verloor 29 zetels bij de verkiezingen.

Een centrumlinks kabinet , zoals dat waar SP-leider Emile Roemer de voorkeur aan geeft, noemt hij een ,,complexe variant". Het gaat dan om een coalitie van SP, GroenLinks, PvdA, CDA, D66 en ChristenUnie. Als daar serieus over wordt nagedacht, moet het initiatief daarvoor komen van GroenLinks, CDA en D66, vindt Asscher. Hij sluit deelname daaraan niet uit.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.