Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Binnenland

Roemer gaat voor centrumlinks kabinet

Tags:

DEN HAAG (ANP) - Verkenner Edith Schippers moet een centrumlinks kabinet van SP, GroenLinks, PvdA, CDA, D66 en ChristenUnie onderzoeken. Dat heeft SP-leider Emile Roemer maandag aan haar voorgesteld. ,,Dit is mijn eerste voorkeur."

Roemer weet ook dat de kans op een dergelijke coalitie niet groot is. ,,Ik kan tellen en rekenen en weet ook wel dat het niet de eerste optie is bij een heleboel partijen. Dat er eerst een andere optie wordt onderzocht, lijkt me logisch", zei hij na het gesprek met Schippers.

De SP-leider heeft haar dan ook geadviseerd meerdere coalities te onderzoeken. De partij sluit de VVD en PVV uit als coalitiepartners.

In een centrumlinks kabinet moet volgens Roemer ,,het herstel van de gemeenschap voorop staan en de aanpak van het doorgeslagen individualisme in de samenleving".

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.