TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

SGP wil centrumrechtse coalitie

Tags:

DEN HAAG (ANP) – De SGP vindt dat bij de vorming van een nieuwe regering zou moeten worden gekeken naar de mogelijkheid van een centrumrechtse meerderheidscoalitie. Een informateur van de VVD, de grootste partij, moet het voortouw nemen.

SGP-partijleider Kees van der Staaij maakte dit maandag duidelijk na overleg met verkenner Edith Schippers, die alle mogelijkheden op een rijtje zet. Van der Staaij ziet voor zijn eigen partij ,,in eerste instantie'' geen rol weggelegd.

Hij houdt wel alle opties open, zoals deelname aan een rechts kabinet met de PVV. PVV-leider Geert Wilders ziet dat wel zitten. Maar de VVD en CDA hebben de PVV uitgesloten. Behalve de vraag of het inhoudelijk mogelijk is tot overeenstemming te komen, lijkt er geen politieke wil bij VVD en CDA, aldus Van der Staaij.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.