TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Wilders: PVV-kiezers niet negeren

Tags:

DEN HAAG (ANP) – PVV-leider Geert Wilders wil dat zijn partij meedoet aan de onderhandelingen over een nieuw kabinet. Wilders wil dat een combinatie wordt onderzocht van VVD, PVV, CDA, 50Plus, SGP en Forum voor Democratie, die een meerderheid heeft in de Eerste en Tweede Kamer (respectievelijk 38 en 81 zetels).

Wilders zei dat maandag in een gesprek met Edith Schippers, die vorige week de opdracht kreeg te verkennen hoe een nieuw kabinet tot stand zou kunnen komen. Op gebied van onder meer immigratie, ouderenzorg en veiligheid ligt er ,,genoeg ruimte om de onderhandelingen te beginnen" tussen deze partijen, aldus Wilders.

Hij noemt het ,,onverkoopbaar en ondemocratisch als je bij voorbaat al 1,3 miljoen kiezers zou negeren door niet eens met ze te gaan praten''. De PVV ,,verdient" een plaats aan de onderhandelingstafel, meent hij. ,,Meedoen is het allerbelangrijkste."

De PVV-leider had vorig jaar nog gezegd dat hij niet samen wil regeren met de VVD zolang Mark Rutte bij die partij nog aan het roer zou staan. De VVD heeft op haar beurt de PVV als coalitiepartner nadrukkelijk uitgesloten. Ook de meeste andere partijen hebben de PVV uitgesloten.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.