Weten & Tech

Faraday Future schrapt tweede fabriek

27-03-2017 22:16

LOS ANGELES – Faraday Future heeft zijn plannen voor een tweede fabriek in Californië geschrapt. De fabrikant van elektrische auto's richt zich voorlopig alleen op een fabriek in Las Vegas. Faraday Future zegt nog wel interesse te blijven houden om zich in Vallejo, aan de noordkant van de Baai van San Francisco, te vestigen.

Faraday Future verkeert al enige tijd in financieel zwaar weer. De bouw van een enorme fabriek in Las Vegas ligt al geruime tijd stil en inmiddels zijn de plannen bijgesteld zodat de fabriek nog maar een vijfde van het oorspronkelijke oppervlak gaat beslaan. Faraday Future zegt nu dat de bouw ''spoedig'' wordt hervat.

Het bedrijf presenteerde in januari met veel fanfare zijn eerste auto, de FF91. Voor dat model is nog niet bekend wanneer de eerste exemplaren geleverd moeten worden.

LeEco is een van de grootste investeerders in Faraday Future. Dat Chinese bedrijf heeft ook pas op de plaats moeten maken nadat het door een te snelle expansie in geldnood dreigde te komen.