Binnenland

Meeste deelnemers al op Songfestivalfeestje

29-03-2017 10:17

AMSTERDAM (ANP) – Zeker 33 van de in totaal 43 songfestivaldeelnemers staan zaterdag 8 april in de Amsterdamse Melkweg. Dan is het jaarlijkse Eurovision in Concert. De organisatie heeft voor deze negende editie een groot deel van het hele deelnemersveld weten te strikken.

Meidenband OG3NE, de Nederlandse inzending op het Eurovisiesongfestival, staat dan dus oog in oog met de concurrentie. Topfavorieten uit Italië, Bulgarije, Zweden en België zijn van de partij. Zowel fans als bookmakers beschouwen de avond als een eerste graadmeter voor wie het hoe gaat doen op het Eurovisiesongfestival.

Demissionair minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) heet alle deelnemers welkom. Cornald Maas presenteert. De kaartjes waren overigens in december al binnen een half uur uitverkocht.

De 62e editie van het songfestival wordt in Oekraïne gehouden. OG3NE staat op donderdag 11 mei in de tweede halve finale in Kiev. Als de drie zusjes met Lights and Shadows bij de laatste tien eindigen die avond, staan ze op zaterdag 13 mei in de finale.