TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Evert vlogt vanuit mei 1945

Tags: ,

AMSTERDAM – Evert_45 vlogt als het ware uit mei 1945, de periode dat ons land werd bevrijd van de nazi's. Het account zet in de komende weken elf filmpjes op YouTube en Instagram, op de achtergrond geholpen door KPN, Nationaal Comité 4 en 5 mei en Verzetsmuseum. De organisaties hopen jongeren de bevrijding te laten meebeleven.

'Evert_45' is zogenaamd een dertienjarige jongen die in de laatste weken van de Tweede Wereldoorlog op pad gaat met zijn broer Klaas. Hun vlogs zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen, die jeugd kunnen aanspreken. ''Ze komen situaties tegen die toen werkelijkheid waren. Onderduiken, propaganda, de dreiging van een luchtaanval, maar ook kleine blijken van verzet, Duitsers die niet alleen maar slecht waren, of het verdwijnen van bijna alle mannen uit het dorp Putten'', zegt historicus Joost Rosendaal.

Vlogger Mertabi werkt mee als 'creatief adviseur' aan Evert_45. Hij vindt het een ''verantwoordelijkheid van ons allemaal'' om deze verhalen levend te houden.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.