avatar
   
Weten & Tech

Laadpalen Nederlands Fastned naar Duitsland

Tags: ,

AMSTERDAM – De snellaadstations van het Nederlandse Fastned gaan naar Duitsland. Het bedrijf heeft contracten getekend voor veertien locaties voor stations met meerdere snelladers voor elektrische auto's.

Het worden volgens Fastned de eerste oplaadstations in Duitsland die toegankelijk zijn voor alle automerken. Een auto kan er straks in een kwartier zo ver worden opgeladen dat hij weer 500 kilometer vooruit kan.

Fastned werkt in Duitsland samen met meerdere partners, waaronder de Nederlandse hotelketen Van der Valk. Die heeft verscheidene vestigingen langs belangrijke verbindingswegen en wil daar graag de mogelijkheid bieden om elektrische auto's op te laden.

In Nederland heeft Fastned inmiddels zestig snellaadstations. Het is de bedoeling dat dit netwerk de komende jaren groeit en uiteindelijk heel Europa bestrijkt. Het bedrijf is ook bezig met voorbereidend werk in België en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast kondigde Fastned onlangs een samenwerking aan met branchegenoten in Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Noorwegen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.