avatar
   
Weten & Tech

Braziliaanse comedyshow gekocht door Viacom

Tags: ,

RIO DE JANEIRO – Het Amerikaanse mediabedrijf Viacom neemt een meerderheidsbelang in de Braziliaanse productiemaatschappij Porta dos Fundos. Dat maakte het concern woensdag bekend. Het Braziliaanse bedrijf is eigenaar een van 's werelds meest gevolgde comedyshow op YouTube.

Vanaf 2012 maken de vijf jonge oprichters van Porta dos Fundos, die tevens comedians zijn, een show die bestaat uit populaire parodieën en sketches. De filmpjes op YouTube worden een daverend succes en het kanaal telt liefst 13 miljoen volgers en behoort tot het meest invloedrijke internetkanaal in Brazilië.

Viacom is flink aan het uitbreiden in Latijns-Amerika en kocht in november het grootste commerciële televisiestation van Argentinië, Telefe. Met de aankoop van het Braziliaanse productiebedrijf hoopt het mediaconcern voet aan de grond te krijgen in Brazilië met zijn 200 miljoen inwoners.

Voor de Brazilianen is de samenwerking met Viacom niet alleen financieel een opsteker. "Dit betekent dat we nu ook internationaal kunnen uitbreiden en producties kunnen verkopen", aldus CEO van Porta dos Fundos Tereza Gonzalez.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.