Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Weten & Tech

Nieuwe brief Silicon Valley tegen reisverbod

Tags: ,

RICHMOND - De belangrijkste techbedrijven van de Verenigde Staten hebben weer geprotesteerd tegen het Amerikaanse inreisverbod. Dat is slecht voor de bedrijven, de werknemers en de hele economie, lieten de 162 bedrijven weten. Ze zeggen dat ondernemingen het moeilijker krijgen om mensen in dienst te nemen.

De ondernemingen stuurden een gezamenlijke brief aan een gerechtshof in de staat Virginia. Dat behandelt het nieuwste inreisverbod voor mensen uit enkele islamitische landen. Dat was geblokkeerd door een rechter in Hawaï. Het Witte Huis is daar in Virginia tegen in beroep gegaan.

De brief is ondertekend door onder meer Facebook, Amazon, Google, Microsoft, Snapchat, Uber, Twitter, Airbnb, Bitly, Citrix, Dropbox, eBay, EA, Fitbit, Flipboard, GitHub, GoPro, Intel, Kickstarter, LinkedIn, Lyft, Mozilla, Netflix, PayPal, Pinterest, Reddit, SpaceX, Spotify, Tesla, Tumblr, Wikimedia en Yahoo.

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.