Buitenland

Obama wekt interesse jeugd voor politiek

24-04-2017 20:50

CHICAGO (ANP) – Barack Obama heeft maandag zijn eerste publieke optreden verzorgd sinds zijn vertrek als president uit het Witte Huis. Hij probeerde in een discussiebijeenkomst op de Universiteit van Chicago de interesse van de jeugd in de politiek te wekken en het nemen van verantwoordelijkheid daarin.

Obama wil een bijdrage gaan leveren aan de voorbereiding van de volgende generatie op het politiek leiderschap in Amerika. Volgens de New York Times meed hij bij zijn introductie het woord 'Trump' zorgvuldig. De ex-president zei nog altijd begaan te zijn met problemen zoals economische ongelijkheid, klimaatverandering en toename van geweld. Gebrek aan leiderschap voorkomt volgens hem dat het land vordert met de aanpak van die problemen.

,,Het belangrijkste wat ik nog kan doen, is toekomstige leiders helpen klaarstomen om het stokje over te nemen. Dan kunnen zij op hun eigen manier proberen de wereld te veranderen'', aldus Obama, die na de inauguratie van Trump drie maanden vakantie genoot.