Weten & Tech

Einde verhaal voor About.com

26-04-2017 19:43

SAN FRANCISCO – De website About.com houdt op te bestaan. Op 2 mei wordt het platform opgedoekt. Dat heeft topman Neil Vogel gezegd in een woensdag gepubliceerd interview met Business Insider.

About.com is begonnen in 1997. Het moest een soort netwerk worden waar alle informatie over alle onderwerpen op te vinden is, was toen het idee. Het telde op een gegeven moment honderden subsites over duizenden onderwerpen. Het platform is sinds een tijdje in handen van IAC, het moederbedrijf van onder meer Match.com, Dictionary.com, Tinder en Vimeo. Dat wil de content op een andere manier aanbieden.

About.com zelf verdwijnt, maar de inhoud niet helemaal. Het platform wordt opgesplitst in verschillende sites voor specifieke onderwerpen en doelgroepen: VeryWell gaat helemaal over gezondheid, Lifewire biedt simpele technologische adviezen, The Spruce gaat over wonen en inrichtingen en The Balance helpt mensen met hun geldzaken. Daar komt binnenkort TripSavvy bij, een site met reisverhalen. Die sites worden speciaal gebouwd om goed vindbaar te zijn via zoekmachines, met name Google.

''Dit gaat of een groot succes worden, of we laten het vliegtuig in volle vlucht neerstorten en dan wordt het een verschrikkelijke mislukking'', aldus Vogel. Hij voegt er aan toe: ''Ik zal niet degene zijn die About.com sloopt. Het is al kapot, dus het kan alleen maar beter.''