Buitenland

Blair weigert steun aan Corbyn uit te spreken

27-04-2017 13:41

LONDEN (ANP) – Tony Blair, voormalig premier van Groot-Brittannië, weigert zijn steun uit te spreken voor partijgenoot en huidig leider van de Labourpartij Jeremy Corbyn.

In een interview met Sky News riep Blair de Britten donderdag wel op om op zijn partij te stemmen. Blair zei ook dat hij niet verwacht dat de huidige premier Theresa May van de Conservatieve Partij verslagen zal worden door Corbyn.

Op de vraag of hij Corbyn de juiste man vindt om minister-president te worden, zei Blair: ,,Als de peilingen kloppen weten we al wie de premier is op 9 juni, namelijk Theresa May. Maar mensen moeten op Labour stemmen om dit land een sterke oppositie te geven, niet om Corbyn premier te maken.''

Blair pleit ervoor dat zijn land na de brexit binnen de Europese interne markt blijft. Iets wat May en haar partij niet willen. ,,De conservatieven mogen door de verkiezingsuitslag geen blanco cheque voor de brexit-onderhandelingen krijgen. De economische gevolgen zullen schadelijk voor ons land zijn'', stelt Blair.